Prețurile echipei

Stimați vizitatori.
Ținem să vă mulțumim pentru incredrea și interesul acordat. Odată ce ați accesat această pagină, înseamnă că sunteți deschiși spre soluțiile ecologice, construcțiile din materiale de construcții naturale. De asemenea, credem că dacă ați ajuns să fiți curioși de prețurile practicate de echipa noastră, v-am stârnit interesul față de activitatea noastră și îndrăznim să credem că v-a și plăcut ceea ce ați văzut pe pagina „Portofoliu” a site-ului nostru.
Înainte de a vedea o listă de prețuri, dorim să punctăm câteva aspecte ale politicii echipei nostre : 
1. Nu suntem si nici nu ne dorim să fim o companie foarte mare cu foarte mulți angajati (minimum 4, maximum 10). Scopul nostru este să trăim decent din această muncă, nu să facem avere. Întodeauna stăm „lângă” (posibil) client și nu „față-n față”! Îcercăm să ajutăm, să ne ajutăm reciproc. Tocmai de aceea căutăm, oferim cele mai ecologice soluții posibile, în funcție de teren, client și proiectul acestuia.
2. Nu avem si nu ne dorim mai mult de două lucrări  (santiere) deschise deodată și chiar în cazul a două șantiere paralele preferăm sa fie foarte aproape una de cealaltă.
3. Suntem interesați doar de proiecte familiale. Nu ne implicăm la nivel industrial, nu ne interesează afacerile. Nu ne dorim promovare, nu vrem sa promovam (aviz celor care ne scriu in aceasta privinta)
4. Nu avem proiecte gata făcute (sabloane), din acest motiv nu avem proiecte de vânzare. Considerăm că fiecare casă trebuie „croită” pe măsura beneficiarului, în funcție de pretenții și de condițiile date de terenul pe care se va construi casa. Pentru proiecte putem să vă recomandăm arhitecți cu experiență în acest domeniu.
5. Preturile echipei sunt afisate doar pe manopera. Birocratia (autorizatii, etc. nu vor intra in obligatiile noastreConstruim case de la A la Z, dar încercăm să muncim cât de mult se poate cu materiale de construcții locale, (paie, pamant, lut, lemn, stuf, piatră, etc). Aceste materiale nu sunt prefabricate, deci nu au un pret fix, nu putem să includem în ofertă. De fapt sunt materiale cu care se pot economisii bani in timpul constructiei, dar si după. Ca să vă dați seama cam la ce prețuri-costuri ajungeți cu construcția unei case ecologice, vă rugăm să accesați pagina „Preturi-Costuri” de pe site-ul nostru.
6. Nu efectuăm lucrări cu materiale de construcții care poluează mediul înconjurător, sănătatea noastră sau a viitorilor beneficiar. Încercăm să reducem cât se poate de mult, chiar și cantitatea de beton (acolo unde se poate). Preferăm și recomandăm materiale de construcții naturale, locale.
7. Dacă luăm în calcul o casă de 100 mpdurata de execuție poate fi între 4 și 6 luni. Lucrările de exterior se pot executa doar în perioada Aprilie-Septembrie!
8. Nu producem și nu vindem materiale de construcții! Noi doar le recomandăm sau/și le aplicăm!

Iată, o listă cu prețurile echipei și/sau a unor meșteri din echipă :

       1. – Construirea caselor de la A la Z (la cheie) – 130 – 150 euro/mp. Diferenta de pret este dată de teren (locatie), dificultatea proiectului, pretentiile clientului.Se economiseste mult daca se apeleaza la solutii naturale, locale! In acest pret nu sunt incluse finisajele din bai si bucatarii (faianta, gresie, tadelakt, podea din felii de lemn, etc), sobele, semineele si uele finisaje „de lux”, speciale (tadelakt, stucco, parchet special, tencuili speciale, etc). Probabil sunt prețuri mai mari față de mulți constructori, echipe (de case conventionale), însă în final, rezultatul este o casă ecologică (sănătoasă, prietenoasă cu mediul înconjurător, eficientă și economică), „croite” special pe măsura beneficiarilor. Din experientă, putem spune că avem o medie de 250-300 euro/mp la casele construite de echipa noastră

           2. –  Aplicare sisteme de termoizolații exterioare (plăci din cânepă, lână de oaie, fibră de lemn, stuf) – de la 15 euro/mp. In acest pret nu este inclusa inchirierea schelelor metalice (daca este nevoie, clientul va achita)

           3.  – Aplicare tencuieli ecologice (lut, var) – de la 7 euro/mp.  In acest pret nu este inclusa inchirierea schelelor metalice (daca este nevoie, clientul va achita)

           4. – Construirea sobelor cu masă termică – de la 700 euro/bucata (pretul depinde de design-ul acestuia, locatie si dimensiuni)

           5. – Aplicare Tadelakt – de la 15 euro/mp (ne deplasăm în tară de la minimum 20 mp)

           6. – Consultanță (construcții, permacultură, iazuri naturale, finisări, termoizolații, „off the grid”, etc) – 1500 lei/consultanță (o activitate care poate să vă ajute să economisiți chiar mii de euro, atât în timpul construcției cât și după ce vă mutați)Cei 1500 lei se plătesc în avans (pentru care primiți toate informațiile de care aveti nevoie in vederea construirii unei case ecologice.  Pentru a vi se arăta partea practică, fiecare deplasare pe santier se plateste separat : deplasare+ziua de lucru (ziua de lucru iseamna 150 lei/persoana/zi iar costul combustibilului se calculează dus-intors din Sovata, Mures și anume un consum de 7%). Pentru a reduce la maximum numărul deplasărilor (si a cheltuielilor), recomandăm să aveți pe șantier cel putin o persoană cu experiență în domeniul construcțiilor și cu deschidere spre construcțiile ecologice. Aici puteți citi exact cu ce vă putem ajuta!